pondelok 18. marca 2013

Trenčín

Ako som spomínala, vo štvrtok ráno sme vyrážali do Trenčína. Bola to veľmi príjemná zmena oproti Prahe. Len tá cesta bola trocha nepríjemná. Čiže v Trenčíne som strávila tri dni, nie je to veľa, ale nesťažujem si. Pravdaže to rýchlo utieklo, prinajmenšom posledné dva dni. Ak chcete vedieť ako som sa tam mala, tak čítajte ďalej.

Vo štvrtok ráno som mala nastavený budík na štvrtú hodinu ráno. Naozaj si neviem predstaviť, že by som mala takto vstávať každý deň. Za pol hodinu (a to je čo povedať) som sa dala do poriadku a o trištvrte na päť. Cesta bola dlhá a celkom o ničom, ale pozerala som film. Ak neverite, že sme naozaj išli tak skoro, tak tu pre vás mám dôkaz.

Keď sme o pol deviatej dorazili do Trenčína na byt, tak som sa zvalila na gauč a zaspala. Celý deň sa teda niesol v podobnom duchu, kedy som len ležala na gauči, čítala a pozerala telku. Uznávam, že tento deň nebol bohvie ako zábavný. 

Piatok bol už o niečo lepší. O veľa lepší. Síce sme sa do mesta vybrali až niečo po štvrtej, aj tak sme stihli veľa vecí. Čo si myslíte o trenčianskom starom meste? Je trocha menšie ako to pražské, ale má niečo do seba. Najprv sme si zobrali na cestu výborný koláčik a potom sme prechádzali námestie a skúmali niektoré obchody (konkrétne tie, ktoré neboli zatvorené). Prvý obchod do ktorého som jednoducho musela ísť bol Dantik. Je to úžasný obchodík, teta predavačka bola veľmi príjemná, tak ako celý obchodík. Hneď ako vojdete, pohltí vás úžasná vôňa a milión krásnych vecičiek. Kúpila som si len malý vešiačik a vonné mydielko. Druhou zastávkou bolo kvetinárstvo Naomi. Kúpili sme len maličké tulipánky. Isteže som sa musela pozrieť aj do toho legendárneho Prioru. V diaľke som videla svietiť Kik, tak sme sa zamotali aj tam. Uznávam, že to nie je moc tipický obchod do starého mesta, ale tak pozrime sa do Prahy, že? Cestou naspäť sme sa zastavili pri Katovom dome. No to už mi úplne mrzli ruky a tak sme si zašli na čaj do kaviarne/galérie Vážka. Je tam úžasná atmosféra, nefajčí sa tam a cítiť vnútri čaj. Pri stole kde sme si sadli bolo niekoľko starých kníh, mimo iné aj Slávne osobnosti filmu. Celkom som sa začítala do Marylin Monroe a Charlieho Chaplina. 
Po malom čajovom dýchánku sme sa vydali na cestu do Maxu. Šli sme tam celkom neskoro a tak to tam aj vyzeralo, no objavila som tam kúzelný obchodík- Malverns. V papiernictve som si kúpila dva kockované zošity na ktorých je Tower bridge a na druhom nejaký most v Amerike. 


A sobota. Posledný deň môjho pobytu. Ako vidíte, našla som si celkom dobré (úžasné, výborné, dokonalé, kúzelné...) obchodíky. Určite by som bola rada ak by ste mi prezradili nejaké tie vaše tipy, alebo názory. Späť, opäť som sa vydala do starého mesta, pretože okolo tej šiestej bola už väčšina obchodov zatvorená. Musím podotknúť, že v Trenčíne je veľa zaujímavých obchodov, môžem len doporučovať.






4 komentáre :

  1. znie to super :) do kiku by som niekedy chcela ísť pozrieť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. paráda , super vedieť, že v Trenčíne je toľko milých obchodíkov :) pekné úlovky máš! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. až teraz som uvidela fotky vecičiek,predtým sa mi asi nenačítala...radšej som ju ani nemala vidieť! toľko krásnych vecí!! tie krabičky sú úplne dokonalé :))

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥