pondelok 20. mája 2013

Vše o vaření

Nerada vstávam cez víkend príliš skoro, najmä nie do daždivého rána. No prekonala som sa. Všetko som perfektne zvládla a už som si kráčala v daždi s krásnym dáždnikom. Vystriedala som niekoľko dopravných prostriedkov a už aj som bola pred hlavnou budovou Českej televízie. Pominiem náležitosti a prejdem rovno k natáčaniu.


Ako som vošla do štúdia, zamotala som sa do spleti káblov. No prvé čo som uvidela, bolo niekoľko zrkadiel a za rohom už bol pľac. Veľká červená kuchyňa, pred ktorou sa činia kamery s kameramanmi. Niekoľko minút som sa rozprávala s režisérom- Matejom Liškou. No neskôr už sa všetci museli pripraviť, pretože sa chystal prvý recept. Celý deň sa pripravovali ryby- krevety a treska. Najprv sa nahovoria ingrediencie a hneď na to, sa prejde k samotnému natáčaniu. Je úžasné, ako to všetko vzniká. Štyria kameramani, každý z iného uhlu natáča rôzne zábery. Hneď vedľa mňa sedia vyslanci firiem/ agentúr, ktorí kontrolujú, aby boli produkty vhodne umiestnené. taktiež sedia neďaleko asistentky réžie, ktoré na monitore pozorujú jednotlivé zábery. V pozadí sedí aj zvukár, osvetlovač a niekoľko ďalších. Samotný režisér je mimo pľac, v prenosnom voze.  


Jeden recept sa pripraví behom 15 minút. Čo je celkom rýchle. Po troch hodinách natáčania nastal čas na obednú prestávku. Väčšina ľudí sa vybrala len po kávu. Keď som sa vrátila na pľac, nikto tam nebol. Tak som to tam poriadne nafotila. Neskôr sa opäť všetci vrátili a pokračovalo sa. Z posledných hodín som sa chvíľu uliala a odišla som na krátky výlet do Arkád. Pôvodný plán bol, že sa potom už nevrátim. No neodolala som a zostala som až do konca.

Vždy som si predstavovala, že keď sa natočí posledný záber filmu, tak režisér tak nadšene zahlási: "Koniec, ďakujem, môžete ísť domov." A tak to aj naozaj bolo. Tento deň hodnotím veľmi pozitívne. Veľmi sa mi na natáčaní páčilo, bolo to veľmi zaujímavé. A teraz nakoniec len pár fotiek zo zákulisia. 


Prvý recept. Grónske krevety s toastom.




Bára- moderátorka.


Poznáte tieto kresielka? Nápoveda- Zeman.




A môj maskot, trošku rozmazané.




5 komentárov :

  1. to musel byť veľmi zaujímavý zážitok :) ja som tiež raz bola na natáčaní jednej relácie,ale bolo to celkom dávno a tak si z toho až tak veľa nepamätám

    OdpovedaťOdstrániť
  2. woww! a ty si tam čo robila ? aj budeš v telke ?? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nebudem, bola som tam robiť len reportáž :)).

      Odstrániť
    2. Ooo! Ale zaujímavo to znie! Závidím !! :)

      Odstrániť
  3. oo, raz by som sa aj ja chcela dostať na nakrúcanie niečoho. a "Koniec,ďakujem môžete ísť domov" je najkrajšia veta!:)

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥