nedeľa 30. júna 2013

Ako prežiť v divočine?

Pôvodne som chcela cez víkend pridať dva články jeden o filmovom festivale a druhý o konci školského roku. Bohužiaľ ma okolnosti donútili zmeniť plán.

V piatok okolo štvrtej hodiny sme sa vypravili do Karlových Varov na filmový festival, je to taká naša malá tradícia. Vždy to bolo celkom fajn i keď sme tam len tak prechádzali uličkami. Tentoraz bola na ceste kolóna a my sme sa vybrali obísť ju cez jednu dedinu. Nanešťastie sme neboli jediní koho to napadlo a tak sme to vzali cez pole (preboha!). Prvý raz sme na hodinu zastavili na prašnej ceste, kde boli vyjazdené koľaje a my sme sa zasekli na podvozku. Druhý raz, keď už sme si mysleli, že cesta ďalej je v pohode, sme zapadli do bahna. Bolo to strašne hlboké, takže sme tam trčali dosť dlho. Ak si myslíte, že to boli tri hodiny, mýlite sa. Boli sme tam cez noc. A vlastne tohto sa bude celý článok týkať.



Vždy som si chcela skúsiť prespať v aute. Niekde na pláži, alebo na lúke, budem tam mať perinu a poštár a bude mi teplo. Toto bolo ako zlý sen. Spala som v kufri na sieťke, pod ktorú normálne dávame nákup, prikrytá malou dekou a spala som na bunde. A aby som nezabudla, stále som na sebe mala to čo na predávaní vysvedčenia. Okolo jedenástej sme to vzdali a išli sme spať. Každú pol hodinu som sa budila na to, že mi je zima alebo iné. Zakaždým, keď som sa zobudila, tak som sa pozerala na hodinky. Postupne som zisťovala, že sa budím pravidelne každú pol hodinu. Bola to dlhá noc.


O šiestej som sa zobudila a rodičia už boli hore. Hneď som si ukoristila druhú deku a chystala sa dospať aspoň ďalšiu pol hodinu. Zobudenie ale nebolo až tak zlé, zapadli sme pri konskej pastvine. Milujem kone.  O siedmej sme zohnali nejakého odťahovku, ktorá sa dostane do tej bažiny. A o ôsmej hodine už  nás vyťahovali von. 



Koníky boli štyria, jeden poník a traja "veľkí". Nevyzerali v bohvie ako dobrom stave.. 



Nakoniec sa s vami podelím o moje postrehy, aby sa vám lepšie prežilo v divočine.

1. Majte pri sebe veľmi veľa servítkov, ak by sa vám chcelo na toaletu, alebo nemuseli smrkať do listu.
2. Nechodte v sukni. Večer vám bude zima.
3. Budete potrebovať gumáky, alebo nejaké topánky ktoré môžete zašpiniť. Aby ste nezašpinili auto.
4. Lopatu.
5. Niečo na umytie rúk.
6. Pitie a jedlo. Vždy niečo po ruke.
7. Deku, veľkú, teplú deku. 

5 komentárov :

  1. to mi teda musel byť zážitok. vlastne ani neviem čo by som robila ja. :D:D
    ps. takže nakoniec ste na festivale ani neboli? ak som tomu správne pochopila.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To byl určitě nezapomenutelný zážitek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no to máš teda zážitok,nie síce najlepší a najpríjemnejší,ale aspoň zasa niečo nové :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fuha no aspon máš na čo spomínať ) :D

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥