utorok 5. novembra 2013

Instax mini (recenzia)


Väčšina iste už pozná tento fotaparát, vytvárajúce skvelé fotky na počkanie. Ale určite všetci poznáte známejšieho kamaráta- Polaroid. Ale Instax má oproti nemu niekoľko výhod.

Fotoaparát Instax vám vie na počkanie vytlačiť fotku na zlatý papierik. Vlastne je to taká instantná fotka, odfotíš a fotka vylezie. Je to zábava. Hlavne nemusíte behať po Fotolaboch a spol. s filmom v ruke. Instax je klasika v novom kabáte by som povedala, staré dobré "vyliezajúce" fotky s fotoaparátom s novým designom.


Polaroid aj Instax majú podobnú cenovú hranicu, čo som doteraz nevedela. Aj keď si myslím, že tieto dva fotoaparáty sa tak úplne nedajú porovnávať. Výhody Instaxu nie sú ani tak v cene, ako v jeho praktickosti. Je menší a aj fotky sú drobnejšie. Je jednoducho ako stvorený do kabelky (narozdiel od zrkadloviek a tak). Je teda ľahko prenosný, na rôzne akcie či výlety ho môžete mať so sebou. A ovládanie? Úplne jednoduché.
Rovnako sa mi páči aj moderný design, aj keď už aj zmienený Polaroid ho má takmer totožný (TU). Okrem tohto bieleho miláčika si môžete obstarať aj čierneho, či v pastelových odtieňoch (Instax mini 8).


Zaujímavý detail je malinké zrkadielko, ak by ste mali v pláne odfotiť samé seba. Čo sa týka dopĺňania papierikov je to neuveriteľne jednoduché. Foťák sa otvorí, vyberie sa už prázdna kazeta s na papieriky a dá sa namiesto nej nová. Ľahké však? Len je trošku na nič, že sa papieriky špatne zháňajú. Treba ich objednať cez internet, alebo priamo vo Fuji. A samotné fotenie je rovnaká brnkačka. Foťák má nastavený automatický blesk čiže vaše fotky budú mať vždy dosť svetla. Zároveň dostanú fotky aj retro nádych. Ostrenie nie je bohvie aké, čiže fotky z blízka nedoporučujem. 




Nakoniec len hovorím, že nie som žiadny expert na foťáky a toto je hlavne o mojom názore a druhá vec je, že s Fuji nijako nespolupracujem. 

A čo vy? Ako ste na tom? Kúpili by ste si tento foťák? 







8 komentárov :

  1. Hmm vypadá fakt dobře kolik stál? moc se mi líbí :)

    http://studyinviolet.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Akurát včera som si ho prezerala na stránke ! :D :D aká náhodička a som rada že si spravila túto recenziu ešte by som sa chcela spýtať či si si ho tiež cez net objednala ?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Barbora: Neviem, dostala som ho ako darček :). Ale skús pozrieť na nete. Nájdeš rôzne ceny.
    Tamma: Som rada, že ti bodol takýto článok :). Uff neviem, hovorím, bol to darček. Môžeš sa ale obzrieť priamo v predajni FujiFilm, neviem kde presne nejaký je, ale určite nejaký nájdeš :). Alebo popýtať niekde v obchodoch s fotografickými potrebami či v elektre.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. juj úplne zlatý je! mne sa polaroidy veľmi páčia,je to niečo iné ako klasické foťáky a najlepšie na tom je,že sa nemusia dávať fotky tlačiť ale vyjdú hneď samé :)) krásny darček si to dostala!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. velmi som ho chcela ale tie papiere do toho su neskutocne drahe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A kolik stojí ty papíry?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mafin: Hej sú trochu drahšie, ale mám taký dojem, že sa predávajú aj veľké balíčky, kde sú 3 kazety po 10 fotiek.
    Anonym: Uf tuším okolo 250 kč :), ale neviem ako to je s papierami, koľko ich tam je.

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥