pondelok 2. decembra 2013

Malé vianočné dekorácie

Čas do Vianoc sa kráti a tak som pripravila do pondelkového diy článku nápady na vianočnú dekoráciu. Dúfam, že sa vám bude článok páčiť, nie je toho veľa (zatiaľ som toho ani veľa nevyrábala). Najradšej by som teraz písala články každý deň

Ako prvý som vytvorila tento "drevený" stromček. Nemám nafotený presný postup, ale je to veľmi jednoduché! Budete potrebovať papierovú šablónu, rezačku a tieto drevené vecičky, ktoré neviem ako sa volajú. Ja som ich kúpila už dávno na veletrhu hračiek, vyrábajú sa z toho modely lietadiel. Obkreslíme na ne šablónu a vyrežeme. Uprostred musíme vyrezať medzeru, aby sa dal stromček takto poskladať. Nakoniec už stačí len ozdobiť (to červeno-biele na ľavo je akože darček). Okrem stromčeka si môžete ušiť toto multifunkčné srdiečko. Prečo multifunkčné? Môže byť ozdobou na stromček ak k nemu prišijete šnúrku, naplnené levanduľou vie byť pekný (a voňavý darček) alebo si ho jednoducho len položte na stôl. 



Toto malo byť toto, ale keď nemáte potrebné, tak improvizujete. Niekedy to vyjde a niekedy nie. Tu je to druhý príklad, ale nebudeme predsa nič vyhadzovať, no nie? Nakoniec môj stromček nedopadol zas tak zle. Určite môžete namiesto škrobu použiť lepidlo, ale veľa a doporučujem herkules. 


Toto je môj (na fotke ešte nedokončený) svietnik (tu). A návod je hneď tu dole:


Budeme potrebovať: lepidlo (veľmi dobré, držiace aj na hladkom povrchu), zavárací pohár, sviečku a vetvičky.


Ako prvé na rad príde lepidlo s vetvičkami, každá dostane dávku lepidla a prichytíme ju na pohár.



Než začnete, tak tu mám malé upozornenie. Ak chcete používať lepiacu pištoľ, tak ju radšej nechajte bokom. Lepidlo, ktoré na poháre stvrdne sa teplom zo sviečky povolí a vetvičky sa odlepia. Na druhú stranu taký Pattex, ktorý som používala tiež nie je najlepší, ale vydrží teplo. Len sa s ním budete nervovať, než zaschne. 


Moja diy pečiatka naozaj nie je dekorácia, ale aj tak som ju sem pridala. A mám na to dôvod, pečiatka vám zaberie tak 5 minút a napríklad pri takom balení darčekov veľmi pomôže. Ak dávate niekomu malý/ špatne zabalitelný darček, stačí len potlačiť papierový sáčok pečiatkami a je hotovo. Rovnako si môžete vytvoriť vlastný baliaci papier.


Užívajte si predvianočné chvíle.

Do Vianoc zostáva len 22 dní

1 komentár :

  1. Aaa, podľa mňa tvoj improvizovaný stromček je perfektný ! :)) všetky nápady super, nad pečiatkami som tento rok aj ja rozmýšľala, uvidíme ;)

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥