pondelok 23. decembra 2013

Môj predvianočný týždeň

Keď som otvorila blogger.com videla som len samé červené a inak žiariace články. Ten môj odsúvam až na zajtra, ale neprídete oň. Dnes som si pre vás pripravila denník. Vlani som niečo podobné skúšala, ale písala som denník každý deň. Musím podotknúť, že tento týždeň bol o veľa nudnejší a menej vianočný ako ten minulý. Ach. Ale predsa to je celkom fajn.

Pondelok
Naozaj úporne sa snažím spomenúť si čo som robila v pondelok. A vôbec neviem. Mám dojem, že sme piekli úliky.
Streda
Aj keď si dva predchádzajúce dni veľmi nepamätám, tak streda mi utkvela v pamäti pomerne dosť. Boli sme so školou na typickej vianočnej vychádzke. Išla som do školy trochu skôr, lebo som musela odovzdať ešte jednu prácu pre učiteľku prírodopisu (alebo biológie, čo znie lepšie?). Aj tak som to nestíhala a takmer mi ušli (ehm). Nakoniec som to stihla a od školy sme odišli chvíľu po ôsmej. Išli sme z Žižkova pešo tou najdlhšou cestou do centra. Veľmi som si to neužila, bola mi hrozná zima. Tiež bolo dosť na nič, že sme si poriadne nepozreli trhy, na Václaváku sme mali rozchod 15 minút a aj to len na 10 metrov. Nakoniec sme sa rozhodli, že na Staroměstcké námestie ani nepôjdeme, teda nebude tam rozchod, kvôli tej zima. Naopak sme mali 2 hodiny rozchod v Palladiu. Dve dlhé hodiny. Normálne by som bola rada, ale tentoraz to bola dosť dlhá doba. Potom som odchádzala z Palmovky domov, hurá!

Národné múzeum/výročie úmrtia V.Havla/ Trhy na Václavském nám./A nádherný stromček, večer snáď vyzerá lepšie, na Staroměstckém nám.
Štvrtok
Vo štvrtok sme boli nakupovať nejaké darčeky. Domov sme sa vrátili asi o deviatej večer. A od tej doby sme piekli perníčky. Teda ocino piekol perníčky a ja som piekla úžasné "reindeer cupcakes". Takže som si ani poriadne neužila vianočné pečenie a to ma mrzí. Piekli sme asi do polnoci a ocino piekol (vraj) až do pol tretej ráno.
Naše perníky/Reindeer cupcakes/Opité figy, tuším
Piatok
Neviem ako vy, ale mi máme stále v škole také to triedne vianočné posedenie. Je to milé a aj nie. Mali sme dve hodiny vyučovania, ak sa to tak dá nazvať, a potom sme mali toto posedenie. Na prvej hodine sme sa pozerali n film (The Fall) a potom sme na chémii hrali niečo ako aktivityv chemicko-zepemisno-prírodopisnej forme. No a potom sme cez prestávku dávali dohromady lavice, vykladali jedlo a darčeky. Vyjedali sme perníky, linecké a moje najúžasnejšie muffiny. Po zvonení sme sa posadili k stolu, učiteľka povedala akýsi prejav a rozdali sme si darčeky. Ak by vás to zaujímalo, tak som dostala 2 Yankee candles vosky (Loves me, loves me not a Strawberry buttercream), 2 krásne zošity zo Sinsay, záložku, dosť gýčovitý náhrdelník a náušnice. Od učiteľky sme každý dostal pero a lízatko. Potom obed a domov. Určite viete čo nastalo- hirá prázdniny. Balila som darčeky, trošku upratovala a tak všetko.

Moje darčeky/Náš stromček/A opäť moje darčeky, som tak skromná
Sobota 
Spala som takmer doobeda, proste pohoda. Neskôr som zjedla skoro všetky úliky, dozdobila stromček svetielkami a vytvorila vianočnú girlandu. Pozerala som Gremlinov, Santa hľadá manželku, počúvala pesničky, pozerala Vianočný bozk
Nedeľa
Prekvapivo som opäť vstala okolo obeda. Pozerali sme Hugov veľký objav, pekný film. Upratovala som. A odrazu boli štyri hodiny. Išli sme sa pozrieť do Fashion Areny po nejakých darčekoch. Pomerne novo tam majú Claire´s a veci za úžasné ceny. Takže som si odniesla 2 náhrdelníky z takej ružovej kolekcie. Nakoniec sme sa ešte zastavili v obchode Lindt a kúpili si niečo sladké. Potrebovali sme ešte niekam skočiť a tak sme opustili Fashion Arenu a presunuli sme sa do Europarku. V DM som objavila niečo úžasného! Balenie maskary a balzámu na pery Baby lips! Skvelé! Veľmi som chcela tento balzám skúsiť, ale dal sa objednať len na internete. Mám v odtieni Pink punch. A vytlačila som si jednu fotku, chcela som ich asi päť, ale nejako som sa nekamarátila s tým prístrojom. Nič zaujímavé. Večer som pozerala Kúzelnú pestúnku McPhee a potom Prázdniny. A asi do pol druhej písala tento článok.

Stromček pred Fashion Arenou/Náš stromček a pokus o "bokeh"/Časť toho čo som si kúpila

Uznávam, že som nemala bohvie ako zaujímavý týždeň a strašne som chcela ísť na vianočné trhy, budem sa snažiť to napraviť. Ako ste si užívali predvianočný týždeň vy? Pozeráte vianočné filmy? Ja sa neviem ani poriadne rozhodnúť čo pozerať, práve dávajú niekde film Grinch, poznáte? Naháňali ste minulý týždeň vianočné darčeky? :)

1 deň do Vianoc!

1 komentár :

  1. Ja som vianočné darčeky zohnala tento týždeň, lebo predtým som nestihla, ale žiadne naháňanie, skôr hmmm toto by sa mohlo páčiť, hlavne žiadne nákupy nasilu :) a vianočné filmy mám rada, najviac Lásku nebeskú ! :)
    Tvoje Reindeer cupcakes sú úžasné, určite boli super ! A vidím, že aj ty si si niečo kúpila, to sa mi páči, ja som (veľmi záhadne) tiež minulý týždeň pokúpila aj sebe, neviem ako sa mi to mohlo stať :D

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥