piatok 30. mája 2014

Prague Food Festival


Minulý víkend som sa bola pozrieť na Prague Food Festivale, ktorý bol v Královských zahradách. Nezostalo len u fotení jedla, ako som si pôvodne myslela, ale čo to som si dopriala a že to bol zážitok! Asi na to nevyzerám, ale mám rada jedlo, takže podobné akcie sú u mňa vítané. Okrem hromady fotiek som natočila aj krátke "reportážne" video, mne osobne sa veľmi páči a budem sa vám snažiť viac vyhovieť čo sa týka natáčania. No zatiaľ zostaneme len pri reportážiach. 





Ak máte radi jedlo, je Prague Food Festival skvelá akcia práve pre vás. Za vstup sa platí 450 Kč v predpredaji, alebo 500 Kč na mieste. K vstupenke dostanete aj 10 kusov oficiálneho platidla "Grandov" (1 Grand = 30 Kč) za ktoré v priebehu akcie nakupujete jedlo a drinky. My sme išli v trojčlennej skupine, Grandov bolo teda dosť. Ako som už spomínala na začiatku, Prague Food Festival sa konal v priestoroch Královksé zahrady v areáli Pražského Hradu, takže o krásne prostredie (a dokonalý výhľad na Prahu) nebola núdza. 





Svoj stánok tam malo mnoho reštaurácií rôznych druhov a každý si tam prišiel na svoje. Ja som pokukovala najmä po sladkom a že som toho našla! Výborný cupcake som si kúpila pri stánku Cheecup a bola som ako v siedmom nebi! Čokoládové cesto (ktoré bolo úúúžasne čokoládovo-čokoládové) s čokoládovým krémom (a kvapkou rumu, no). To bol pre mňa najväčší zážitok. Tuniak so zeleninovou rolkou bol tiež skvelý, teda aspoň tá rolka. Lindt nesmel chýbať! U ich stánku ste si mohli kúpiť čokoládu, alebo ochutnávku 5 druhov horkých čokolád, nebudem klamať, nedalo sa odolať. Príjemným prekvapením boli aj levanduľové pusinky a palacinky, aj napriek tomu, že som odolala, teraz toho ľutujem. 





Ako vidíte výber bol veľmi pestrý. Ochutnala som aj niečo trochu tradičnejšie a to jablkový koláč s perníkovou drobenkou. Mňam mňam. A ostatné čo ulahodilo mojím chuťovým bunkám: pralinky BON-BON, ochutnala som najlepší Ugov čerstvý džús, ktorý chutil ako ozajstné ovocie (!). 

Jahodový cheesecake+ jahodová makrónka s korením + jahodový sorbet s praskajúcim cukrom. 




Nakoniec len môj šťastný ksichtík pri jedení toho dokonalého kapkejku

2 komentáre :

  1. wau! vyzerá to skvelo.. ja som skalný fanúšik Ugovej šťavy :D takže viem o čom hovoríš.. tie slimáky by som uchmatla hneď, pretože som ešte nemala možnosť ochutnať ich a veľmi by som chcela..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. och vyzerá že to bola super akcia škoda že som zo SR :)

    http://julca-fashion.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥