sobota 12. júla 2014

July goodies

tenisky Converse, Footlocker, 1499 kč

Zabúdam a nemám čas. Tým by sa zatiaľ dali charakterizovať moje prázdniny. Pre predstavu, postrádam napríklad nabíjačku na Nikon, ktorá je niekde na pol ceste z Prahy do Veľkého Mederu, kde trávim týždeň. Ale inak sa mám dobre. Dnes sme boli napríklad v Maďarsku, v meste Győr, v nákupnom centre, ehm. Riešime fotbal (what the ********** Brazília 1:7 Nemecko), Harry pokračuje (foreva), mám summer spirit, One Republic a tak. 

V júni mi pribudli nové conversky, ktoré po mesiaci nevyzerajú tak novo. Ehm. Biele convresky som chcela už dosť dlho, ale vlani (podobnou dobou) prehrali súboj s ružovými Vanskami. No nebudem vám klamať, tieto milujem viac. Môj #IloveConverse príbeh začal niekedy v roku 2008 (myslím), kedy mi rodičia kúpili prvé konversky v Chorvátsku. Boli hnedé, so zipsom na boku a mali ružové trblietavé šnúrky. :D Druhé boli už klasické, červené, kotníkové, z roku 2010. Tretie neboli moje. A štvrté sú biele ako sneh (pretože ak sa narodíte v zime, je nemožné, aby ste nemali radi sneh), teda teraz už skôr pražské blato.  


sviečka, Ikea, 25 kč

Mám milión obsesií a jedna z nich sú sviečky. Na Yankee Candle nič nemá, ale táto z Ikei ma prekvapila. Z pravidla ikeácke sviečky po zapálení absolútne nevonia, ale hovorila som si, však to je jedno, stojí len pár korún (za to by som si nekúpila ani jeden YC vosk). A prekvapila ma. Vonia. Dokonca nezapálená aj zapálená! Keď sme prišli z Talianska a vošla som do izby, cítila som svoju izbu (akože pocikaný koberec od psa, parkety, oblečenie, levanduľové mydielko, papier, slnko) a jemnú vanilkovú vôňu, aaach. 

sviečka, Ikea, 30 kč

A druhý úlovok z oddelenia sviečok v Ikee. Ešte som ju nezapalovala, ale skrinka mi od nej vonia extrémne (spolu s čokoládovými pralinkami Lindt a drevom). Klasicky mi názov Florera nič nepovie, ale obrázok s ananásom mi napovie. Navyše z obidvoch, z obrázku aj vône, cítim leto. 

štetce, H&M, 70 kč

 To som tak spala u kamarátky. Veď viete 2 mesiace od seba vedia priateľstvom zatriasť, no zatiaľ si šťastne posielame snapchaty. No takže sme u seba spali, druhý deň sme išli na Dyzajn Márket, bola zima, Václavák bol preplnený. Typický víkend. A keď už sme boli na tom Václaváku, tak sme skočili do H&M, ktoré je tam mimochodom super. Objavili sme tam tieto mini štetce. A šťastné, s novými kamarátmi, sme išli do McDonaldu. Je to naprosto dokonalé balenie cestovných štetcov (na púder, špongia a štetec na očné tiene). Balenie ma dostalo, čo si budeme hovoriť. A aj design štetcov je nádherný (preháňam). Než som ich rozbalila, tak som si pre istotu nafotila asi 50 fotiek, tak sa mi páčil.

prúžkový zošit, Dyzajn Market, 60 kč // old camera zošit, Zoot, 149 kč

Ako už som spomínala, tak sme boli na DM. Trochu prebehnutý, studený, zmätený, trochu nudný a "uspěchaný". Zrejme sa vrátim k môjmu pôvodnému spoločníkovi, pretože to bolo vždy najlepšie (je to môj otecko a po pol hodinovej prednáške na tému "hlavne ma nestrápňuj, ak tam bude niekto koho poznám, nie vlastne pred všetkými" z neho bol skvelý spoločník). Na DM a iných akciách mám trochu rutinu, 1. prejsť sa okolo stánkov a omrknúť terén, 2. nafotiť všetko, 3. NAKUPOVAŤ!!! Teraz sa mi to jednoducho nepodarilo a so všetkou úctou k D., tak nabudúce radšej opäť s ocinom. No musím ju pochváliť, že všetko ochotne trpela. No jednoducho pruhovaný zošit. Jeho tajomstvá si nechám pre seba. Druhý zošit (možno skôr kniha) je zo Zootu a je skvelý! Zamilovala som sa doňho už u Vivi a keď ho mali v zľave... Neodolala som. 

fialový lak, Flormar (Teta), 59 kč // biely lak, Flormar (Teta), 49 kč

Menší nálet na Teta drogériu. Z prvého laku som trochu sklamaná a pravdepodobne poputuje k niekomu inému. On by bol celkom v pohode, ale nie je úplne krycí. Naopak z druhého, bieleho, laku mám obrovitánsku radosť. Biely lak mi chýbal do zbierky a na nechtoch vyzerá bezkonkurenčne. 

rúž, Flormar (Teta), 69 kč

Bláznivý nápad. Pravdepodobne tento rúž nikdy nevytiahnem. Iba ak na Halloween, ktorý u nás nie je, alebo na nejaké fakt bláznivé fotenie. Ale aj tak som neodolala. Je to tmavá fialová farba, podobná slivkovej, len menej modrá. Môj najbláznivejší rúž, kam sa hrabe oranžová Kate Moss. Jediný problém je, že mám pocit, ako keby sa mi scvrkli pery a vyzerám desivo a staro. Inak je super, drží ako pribitý. Dôvod prečo som išla po Flormar rúžoch bola Foly, ktorá vo svojom wishliste spomenula nejaký Flormar rúž a keď nemali ten, tak čo, fialový je tiež super.

top, H&M, 150 kč

Tigrie tričko som v H&M obdivovala dlhšie a je jedna z mála vecí, ktorých kúpu neľutujem. Nosím ho prakticky stále a stále v rovnakom outfite, už by som mohla vymyslieť niečo lepšie. Teraz si od seba musíme dať pauzu, pretože som strašné prasa a mám na ňom čokoládu. Ehm. 

kniha (šoking), Martinus.cz, 475 kč

Za vysvedčenie, ktoré som ani nevidela, som dostala topánky a knihu. Mamina na to,čo povedala stále zabúda, takže si mám vraj vybrať ešte niečo. Už jej neprotirečím. Ale pššš. Chcela som do Talianska nejakú knihu a Hunger Games (oooooooooooo) som mala už (áno všetky 3 knihy) mala dočítané. Ďalej bol na mojom wishliste Storočný starček, ktorý vyskočil z okna a zmizol. Teraz hovorím, že je to úžasná kniha. Je vtipná a originálna. Ťažko sa mi popisuje dej, pretože ho môžem popísať dvomi spôsobmi, schválne, ktorý sa vám bude páčiť viac: 
a) je o storočnom starčekovi, ktorý vyliezol z okna a zmizol
b) je o storočnom starčekovi, ktorý na svoje narodeniny vyliezol z okna starobinca a túla sa po Švédsku, pričom si nachádza zvláštnych kamarátov, hľadá ho polícia a je podozrivý z trojnásobnej vraždy. V svojej minulosti stretol napríklad Stalina, alebo pomohol vynájsť atómovú bombu.
Kniha bola hrozne drahá. Chcela som ju v slovenčine, takže normálne kníhkupectvo neprichádzalo do úvahy. A český Martinus ma fakt sklamal s tou cenou. 
Mimochodom film sa mi nepáči.

šampón, Aussie (DM), 115 kč

Musela som využiť tú poukážku! Fakt! A tiež som zistila, že sa mi po Aussie šampónoch menej mastia vlasy (4 dni úplne v pohode, zatiaľ čo s inými na 3. deň bieda), čo je predsa dobrý dôvod. 

plavkový top, H&M, 200 kč

Mám jedny plavky z minulého roku, takže som chcela nejaké nové. Mala som vybrané na Harfe dokonalé plavky, ale už ich potom nemali (plačem) a vybrať nové, ktoré by boli dobré (minimálne), bolo dosť ťažké. S týmito som pomerne spokojná, vyzerajú pekne, majú strih, ktorý sa mi páči a farba je tiež veľmi pekná.

plavkový top, Tezenis, 299 kč // plavkové nohavičky, Tezenis, 299 kč

Moja mamina trvala na tom, že jedny plavky musím mať rovnaké (chápete, hore aj dole). Takže tak. Nebola som si istá, či sa mi páčia, radšej by som si kúpila čierne, ale čierna zmenšuje, čo sa mi nehodí. Nebola som si tiež istá s tou žltou spodnou vrstvou, ale čo, teraz by som ich vôbec nemenila. Sú proste super! Navyše v nich nie som tak nemožne plochá.

náhrdelník, Claire´s, 50 kč

Moja mantra pred-prázdninových nákupov znela: budem si kupovať len to, čo potrebujem. A aj keď som si ju neustále opakovala, tak z nej veľa nebolo. Teda, chcela som, ale nemôžem predsa za to, že tie veci, čo potrebujem nemajú! A s prázdnymi rukami sa mi odchádzať nechcelo. Pri návšteve Claire´s som objavila tento super náhrdelník, za super cenu, vďaka ktorému som objavila čaro striebornej a modrej! A tiež, že v lete mám skôr radšej byť bohémka. 

donut, H&M, 49 kč

Môj prvý mi asi niekto zjedol, inak si jeho zmiznutie neviem vysvetliť. 

kabelka, H&M, x kč

Aby som sama sebe nekrivdila, tak pár vecí, ktoré som potrebovala nakoniec mám (plavky, donut, kabelka). Kabelku som hľadala hodnú chvíľu. Mám ich pár, s tým sa netajím. Ale jednu ťahám stále a to ružovú z Carpisa obchodu, ktorú som ukradla z maminej zbierky (môj najlepší úlovok). Už je to na nej vidieť. Chcela som teda kabelku, ktorá bude elegantná, aj ležérna, nebude príliš veľká, bude praktická a budem s ňou vyzerať dobre. A našla som ju, zodpovedá všetkým kritériam a ešte aj pár ďalším. Nahádžem do nej všetko možné aj nemožné a ťahám ju momentálne non stop. 

set prstienkov (4), Claire´s, 50 kč

Tým druhým úlovkom z Claire´s je set prstienkov, ktorý je samozrejme tiež strieborno modrý a trochu bohémsky. Pôvodne tento set (ešte z jedným zatúlaným prstienkom) stál 209 kč, čo je približne 52 kč za jeden. Dosť na to, že ten najkrajší už je rozbitý. No takto ma stál jeden prstienok 13 kč, čo je dosť rozdiel. Ide vlastne len o tom, že som macher cez zľavy. 

top, Reserved, 60 kč

Tričko na spanie, nič viac. Nápis hovorí Eat cupcakes for breakfast, s čím nemôžem nič len súhlasiť. Spí sa v ňom fakt dobre. A snívam, že si naozaj dám cupcake na raňajky.

šortky, New Yorker, 299 kč

New Yorker ma v poslednej dobe dosť prekvapil tým, aké tam nájdete dobré veci. Teda mám vyhliadnuté tak 4, ale už aj to je dosť! Tieto šortky som veľmi šťastne ulovila. A neboli ani v zľave (oooo). Sú skvelé, chcela som kožené šortky a tieto majú ako bonus ešte aj mesh detail (áno, našla som si to, no a čo). 

ponožky, New Yorker, 25 kč

Nakoniec niečo tradičné- ponožky. Trpela som nedostatkom polovičných ponožiek, teraz ich mam tak 30 a cítim ich nadbytok, z ktorého je mi úzko. No ešte pred tým som si kúpila tieto volánikové krásky. Juhú!

Ak by vás zaujímalo, čo chystám za články, tak tu mám slušný zoznam. Tak 5 outfitov, obľúbenci a tak rôzne. Ešte ma napadajú aj "kecacie" články a chcem vám porozprávať moje zážitky. Do tohto článku už je to všetko a užívajte prázdniny! :)

2 komentáre :

♥ Ďakujem za váš komentár ♥