piatok 8. augusta 2014

(Letná) Starostlivosť o telo a vlasy


Máme leto a s tým samozrejme prichádza na rad aj špeciálna starostlivosť o naše telo a vlasy. Po dňoch strávených na pláži, či pri bazéne by sa pri špatnej starostlivosti mohli vlasy začať ničiť. Letná starostlivosť o telo môže byť tiež veľmi príjemná, veď kto zo seba nerád zmyje všetku soľ? 

Keďže je vonku krásne teplo a slnko páli, tak je najdôležitejším produktom opalovací krém. Ja som si na tento rok kúpila Garnier Ambre Solaire s ochranným faktorom 20 a vitamínom C. Úplne mi vyhovuje, má krémovú konzistenciu a dobre sa rozotiera. Používala som ho ako v Taliansku, tak aj v Chorvátsku. Po opaľovaní samozrejme prichádza na rad poopaľovací krém, väčšina z nich má aj chladivé účinky, čo oceníte, keď sa spálite. Ja používam Nivea Sun Moisturising - After Sun Spray s výťažkom s aloe vera. Tento sprej používame v rodine už dlho a všetci sme s ním spokojní. 

Obľúbenou značkou opaľovacích krémov je napríklad aj  Bioderma. Ja však dávam prednosť lacnejším drogérkovým značkám, ktoré mi neprídu o nič horšie. Nemajú možno nejaké špeciálne vlastnosti akými vynikajú drahšie značky, ale pre naše stredoeurópske slnko a týždeň vyvaľovania sa pri pláži bohato stačia. Čo ja však pre mňa pomerne dôležité pri výbere je odolnosť voči vode, nepatrím totiž k ľuďom, ktorý sa zvládnu na pláži opaľovať od rána do večera a keď začínam cítiť pichľavé slnečné lúče, okamžite sa presúvam do vody.  



Po návrate z pláže/kúpaliska je sprcha priam potrebná. Zmyť zo seba všetok chlór, soľ... V lete dávam prednosť sviežejším, ovocným vôňam a to splňuje tento Balea sprchový gél. Je ovocný, trochu sladký, ale stále perfektne svieži. Sprcháče a iné produkty Balea ma vždy upútajú svojím balením, ktoré je farebné a medzi bielymi fľaštičkami žiari, tento rozhodne nie je môj posledný (z letnej limitky musím skúsiť ešte ten melónový).  


Je samozrejmé, že sa v lete všetci potíme, ale nikto to nemusí vedieť, keď sa chytíte tyče v MHD. Preto teda deodorant. Osvedčené mám tieto Garnier Minerals InvisiCalm, pôsobia 48 hodín a sú naozaj super. Jednoznačne palec hore pre Garnier a všetky jeho deodoranty. Mimochodom počas celého augusta prebieha akcia na produkty na telo od Garnier.


Aussie používam len od marca a vtedy som si šampónmy a ich účinkami nebola veľmi istá. No zistila som, že vďaka Aussie šampónom sa mi menej mastia vlasy, sú voňavé a hebké. Preto som si povedala, že si na leto kúpim ďalší. Zvolila som Mega shampoo for everyday cleaning, pretože v lete, najmä ak chodím pravidelne k vode, tak si vlasy naozaj umývam denne. Tento šampón by mal mať šetrnejšie zloženie, aby ste ho mohli používať každý deň a vlasy nezaťažoval.  


A rozčesávanie. Môj večný problém. Teraz už mám síce pomerne krátke vlasy, ale nie, že by mi to išlo lepšie. Už dlhšie používam tento Gliss kur hair repair kondicionér a nemôžem si ho vynachváliť. Vlasy sa po ňom krásne rozčešú a skvelo vonia. Je pravda, že uvažujem aj o nejakom, ktorý by moje vlasy posilnil a chránil pred UV, ale nie je to nutnosť.


U rozčesávania ešte zostanem. Rozčesať mokré vlasy nebýva vždy ľahké, ale Tangle Teezer to zvládne (cítim sa ako v teleshoppingu). Ja mám doma kompaktnú verziu a existuje aj verzia pre mokré vlasy, čo mi príde super a zároveň zbytočné. TT predbehol všetky hrebene, ktoré som kedy doma mala. Vlasy neťahá ani nevytrháva. Len ma mrzí jeho životnosť, ale to je problém len týchto menších. 

Venujete svojmu telu a vlasom počas letných mesiacov špeciálnu starostlivosť?

3 komentáre :

  1. Máme teda veľa spoločného v používaných produktoch. Mám Baleu, Aussie, TT a dokonca aj krém Garnier :) Tieto produkty veľmi rada používam a som s nimi nadmieru spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sprej do vlasů od Gliss kuru mám moc ráda, doma vlastním rovnou 3 a nemůžu si je vynachválit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V lete by som do povinnej kozmetickej výbavy zaradila telový olej, ktorý je vhodný aj na vlasy, hlavne ak ich máte dlhé. Ťažké parfémy vymeniť za ľahké svieže vone v kvetinových, alebo ovocných tónoch. Ale na čo by ste za žiadnych okolností nemali v lete zabúdať je PITNÝ REŽIM! Krásne leto plné sviežosti ;)

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥