utorok 10. decembra 2013

Diy Adventný veniec


Asi si vravíte, že je dosť neskoro robiť adventný veniec, predsa len sme už zapaľovali 2. sviečku. Neviem ako vám, ale u nás leží na stole veľký umelý veniec. Kedže mi to nedalo a na vyrábanie venca som sa veľmi tešila, tak som sa doň nakoniec (aj s oneskorením) pustila. Po dlhom plánovaní som teda včera s kamarátkou vyrábala adventné vence. Tento článok nebude ani tak o postupe, ale skôr o navodení vianočnej atmosféry.

Nie je to žiadna trblietavá (či farebná) nádhera, nič nevkusné, ani nič extra nápadité a "craft" (podľa zahraničných blogerok)- čo určite niekedy skúsim. Bude to tradičný a hlavne prírodný, veľmi jednoduchý adventný veniec. A Ak si chcete aj vy nejaký vyrobiť, tak tu je pár tipov, čím nič neskazíte:


Ak vsadíte, tak ako ja, na prírodný vzhľad venca, určite skúste ako ozdoby niečo z tohto výberu. Šišky ako vianočná klasika, lístie a ihličie na vytvorenie základu venca, šípky (a rôzne červené plody) dodajú vášmu adventnému venčeku správnu vianočnú atmosféru a nakoniec škorica, vďaka ktorej bude veniec krásne voňať. 


Chcete si predsa len ešte vytvoriť adventný veniec? Potom budete potrebovať:
  • Základ na veniec (býva buď polystyrénový alebo slamený)
  • Ihličie alebo listy na pokrytie (ja som používala vetvičky tuje)
  • Vlasec
  • Nejaké drobné dekoračné predmety
  • 4 sviečky 
  • Lepiacu pištoľ (alebo kvalitné lepidlo)
Postup je extrémne jednoduchý (ako to nerobíte ako ja vlani). Váš vencový základ začnete postupne obmotávať vetvičkami a pripevňovať ich budete vlascom. Jednoduché ako facka. Ďalej si len pripravíte lepidlo a môžete začať prilepovať ozdoby. Ak sa pýtate, čo so sviečkami, tak máte dve možnosti, môžete si kúpiť niečo ako držiaky na sviečky alebo ich tam prilepiť.

Dúfam, že máte krásny adventný veniec :). Pochváľte sa.


2 komentáre :

  1. škoda že tu nie fotka výsledku!
    lebo milujem jednoduchosť a tento by vyzeral s týmito detailami úplne nádherne! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Letos jsem ho poprvé nedělala, ale mívala jsem vždycky moc pěkné :) Na ozdobu jsem používala ořechy, sušené pomeranče, šípky a skořici, takže asi tak podobně jako ty :).. Ještě jsem do něj vždycky nasypala pár hřebíčků, které ho krásně provoněly. :))

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥