štvrtok 12. decembra 2013

Gift guide

Vianoce sú za dverami, máte už všetky darčeky? Ak nie, tak vás dúfam s týmto článkom poteším. Ja osobne ešte polovinu darčekov nemám a tieto posledné sa zháňajú zo všetkých najhoršie. Verím teda, že vám článok aspoň trochu uľahčí hľadanie vhodných darčekov.

fler.cz// parfums.sk// H&M// F&F// ebay.com// yankeesvicky.cz// H&M// Rimmel London// Sephora

Začnem zoznamom pre kamarátku, maminu, sestru, babku alebo akúkoľvek ženu. Snažila som sa, aby boli zoznamy čo najviac obecné a minimálne jedna vec sedela na akúkoľvek ženu/ muža. 

Miniatúrny kalendár, ktorý sa vojde do kapsy či peňaženky? Áno prosím! Ak je ešte k tomu handmade, krásny a za dobrú cenu, musí ho mať každá. Takýto malý kalendár je praktická vecička, ktorú zoženiete na fler.cz. Druhým tipom na darček je Tange Teezer, najväčšie obdobie "boomu" má za sebou, ale stále nestráca na kvalite ani ničom inom. Je to najúžasnejší hrebeň aký som kedy držala v ruke. Kúpiť ho môžete na parfums.sk (aj .cz samozrejme), v Prahe potom v OC Letňany a v Karlíne. 
Farebný šál zahreje a aspoň trochu rozjasní deň. Navyše ním nič neskazíte. 

Oblečenie je ošemetná disciplína, ak má niekto veľkosť XXL, tak by som sa mu vyvarovala. Naopak ak sa kamarátka (mamička, babka...) pohybuje v klasickej konfekčnej veľkosti, nevidím problém. Niekedy je však ťažké sa človeku trafiť do vkusu, ale pokiaľ ide o blízkeho človeka, tak by sme každý mal vedieť čo rád (v tomto prípade rada) nosí. 
Za dobrý nápad považujem aj kozmetickú taštičku, koľkokrát máme len tie pribalené z časopisov. Ešte lepšie je, ak taštičku už predtým naplníte rôznou kozmetikou. Ak zostanem pri kozmetike, tá nikdy nesklame, či už to bude lak, rúž alebo telové mlieko. Veľmi môže potešiť prírodná alebo hanmade kozmetika (Yves Rocher, Manufaktura...).
Vonné sviečky alebo vosky do aromalampy,  ak sú pekné a pekne voňajú, potom určite potešia. Doplnkami rovnako nikdy nič nepokazíte. 


Ako druhá kategória sú muži. Sveter a oblečenie je u mužov horšie, ale napríklad môj ocko rád nosí svetre. Ak vám nevyhovuje sveter, môže to byť mikina alebo tričko. Šál, aby nám nezamrzli. Šiltovka poteší najmä mladších chalanov. Hodinky by mal podla mňa vlastniť každý muž. Keď som si už ďalej nevedela rady, prizvala som si na pomoc môjho ocka. Čiže ak máte doma nejakého futbalového nadšenca, poteší ho lopta z nadchádzajúcich MS vo futbale. Manžetové gombíky sú ďalšia pánska nutnosť, ale už nie tak pre každého. Ak váš otec chodí do práce v obleku alebo ho aspoň často používa, mohli by sa mu zísť. Navyše je to pekný doplnok. Fajčenie nepodporujem, ale keď už, tak aspoň štýlovo s pekným zapaľovačom. Nakoniec hrnček, opäť zmienim môjho otca a to s tým, že rád pije zelený čaj.  Rovnako ako hrnčeky na kávu nech už je to akákoľvek. Navyše je čierny hrnček veľmi pekný. 

Táto kategória je niečo ako "čo sa inam nezmestilo" v ženskej verzii. Vlastne také pokračovanie. Tentoraz som sa ale vykašlala na nejaké obecné veci a vyberala, čo sa mi páči. No, vlastne som tento výber ani nemala v pláne zverejňovať, len som si doň vkladala veci, ktoré mi pri hľadaní padli do oka. A hľa je tu.

Prvé sú prívesky na kľúče, ktoré môžete ľahko vyrobiť aj doma. Pre vášnivých fotografov tu mám aj nový camera strap (neviem si spomenúť ako sa tá vecička volá po našom). Opäť jednoduchý diy nápad, konkrétne tento nájdete TU (ďalšie potom TU, TU, TU, TU a TU si pekne ďalšie pohľadajte). Zbožňujem rôzne milé papučky a ponožky, najmä cez zimu ak pekne zahrejú. Tieto na obrázku si môžete zaobstarať v Claire´s (Praha, Viedeň, na Slovensku zatiaľ žiaľ nie je). Hrnčeky, opäť. Zvierací (tu), objektív majú v Albi a rôzne na internete a srdiečkový (tu). Chvíľu ešte zostanem pri hrnčekoch, rôzne diy hrnčeky sú veľmi pekné, ako ďalší sa mi veľmi páči tento, objavený vďaka Bashke, keep calm hrnčeky, Pantone hrnčeky a, nebudem to ďalej predlžovať, veľa veľa ďalších. 

Tieto ceruzky som objavila v jednom zahraničnom gift guide článku, sú úplne úžasné! Naozaj neviem čo viac vám o nich povedať.  Woof taštička so siluetou psíka, rozkošné! Naozaj nemusím také tie veľké sluchátka, ktoré vám zakryjú pol hlavy. Oveľa viac sa mi páčia klasické sluchátka do mobilu doplnené o donut (napríklad). Už dlho o nich snívam a kde také čosi zohnať? Opäť Claire´s (na obrázku), videla som podobne aj v Tally Weijl alebo na internete. Z technických vymožeností môže potešiť aj pekné USB (ja mám napríklad v tvare pandy) alebo kryt na telefón či dotykové rukavice. Čaj v krásnom vrecúšku je veľmi prostý darček, ale nemenej potešujúci, najmä ak ho pribalíte k hrnčeku. Denník, zápisník, diár a zošity sú užitočné a konečne aj pekne vyzerajú. Handmade zošity nájdete na Sashe.sk a aj na Fler.cz a samozrejme na etsy.com, kde sú naozaj krásne. Kniha. Poteší snáď vždy. Na Little dictionary of fashion mám zálusk už dlhšiu dobu, rovnako ako na Fashion (Lauren Conrad) a veľa ďalších. Čiže knihou zväčša nič nepokazíte. Poslednou vecou na najdlhšom zozname je obraz alebo plagát. Oživí aj najnudnejšiu stenu. Môžete si skúsiť nechať vyrobiť vlastný obraz napríklad z rodinnej fotografie.


Ako posledný len malý výber pre našich najväčších miláčikov. Psík sa vám možno na prvý raz za bundičku neodvďačí, ale ak máte maličké plemeno, určite padne vhod. Obľúbené sú softshelové bundy alebo u nás pletené svetre od babky. Hračka a dobrotky už sú niečo u psov obľúbenejšie. Napríklad moja Nellynka si vlani z pod stromčeka vzala svoj balíček, odtiahla si ho do pelechu a začala rozbaľovať. Pre mačičku taktiež hračka a niečo dobré pod zub. Nemyslím, že by pohodlné mačky odradil mäkký pelech alebo škrabadlo. 

Nakoniec ešte pár skvelých gift guides: Thebeautydepartment.com, Stripesandsequins.com, Coolhunting.com, MarieClaire

To je všetko. Ak by ste mali nejaké otázky alebo chceli s niečím pomôcť, rada poradím. Tiež si rada vypočujem váš názor a samozrejme sa mi pochváľte aký najlepší darček ste niekomu podarovali a ako ste na tom s nákupom darčekov. :)

12 dní do Vianoc.


5 komentárov :

  1. Ja ešte nemám ani jeden darček,nič :D Inak...pekný článok,veľa vecičiek sa mi aj páči !
    **
    Skús môj WINTER TAG,ak budeš mať chvíľku čas merypolock: WINTER TAG

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na parfums chodím tiež veľmi rada, môžem odporúčiť aj xparfemy.sk

    Blog Papi Lapi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekné veci! A dobre, že si zverejnila aj svoj zoznam, samé krasotiny ;)

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥