utorok 11. februára 2014

Malý, veľký test: BB cream (Garnier & NYC)


Dnes som sa rozhodla napísať viac beauty článok a porovnať dva BB creamy, ktoré mám doma. Predsa len je písanie takýchto článkov o niečom úplne inom, ako fotiť outfity atď. Týmto článkom teda štartujem menší seriál, ktorý bude porovnávať niektoré kozmetické výrobky. Nie som žiadny expert, ale baví ma to, takže? 


BB creamy mám doma dva, jeden je od Garnier a druhý od NYC. Garnier je značka, ktorú mám rada, vyhovujú mi jej produkty a inak to nebolo ani pri tomto BB zázraku. No žiaľ začal dochádzať a tak som sa rozhodla, že je na čase začať pátrať po novom. Som človek, ktorý neuveriteľne šetrí a tak predsa nebudem dávať za 30 ml 200 kč, ako je tomu tak väčšinou. Našťastie som narazila na NYC a ich BB creame. 

NYC BB créme 5in1 (02)
(Rossman, 30 ml, 66,90)




Odtieň, ktorý som zvolila je 02 a napriek tomu, že je trochu tmavší od druhého BB creamu, som nevidela žiadny rozdiel. A čo sľubuje? Má pomáhať chrániť pokožku, minimalizovať póry, vymazať nedokonalosti pleti, vyhladiť pokožku a rozjasniť ju, pre prirodzene vyzerajúci make-up. Ani jedno z toho neviem potvrdiť, ale ani vyvrátiť. Pokožku mierne hydratuje a zanecháva jemnejšou. Na tvári nie je veľmi cítiť a dobre sa nanáša (stačí ho menej). Nemá však dobrú schopnosť krytia. 

Garnier BB cream Miracle Skin Perfector (Light)
(DM, 50 ml, približne 200 kč)



BB cream od Garnier mám už veľmi dlho. Ak by vás zaujímal celý názov, tak sa volá BB cream Miracle skin perfector, daily 5-in-1 moisturizer. Mám ho v odtieni light, ale ako som už hovorila, rozdiel medzi týmito dvomi potom vôbec nevidím. Vždy sa mi páčila jeho vôňa, ktorú miestami cítiť aj po nanesení na pleť. Myslím si, že pomerne dobre kryje a je veľmi hustý, je ho potreba naniesť trochu viac. Celkovo som s ním veľmi spokojná a páči sa mi. 

Ak by som teraz mala nakráčať do drogérie, radšej by som siahla po BB creamu od Garnier, napriek vyššej cene. Musím povedať, že aj keď ma na prvý pohľad zaujal aj BB cream od Maybelline, tak za 30 ml približne 200 kč dávať nebudem (vychádza to 7 kč na ml), oveľa viac sa oplatí tento Garnier. 

Používate radšej BB cream alebo make-up? Aký je váš obľúbený? Aký produkt by ste chceli vidieť nabudúce? 

2 komentáre :

  1. mám rada výrobky od Garnier, zatiaľ som bola s väčšinou výrobkov od nich veľmi spokojná.
    super článok! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na mňa bol Garnier príliš mastný a tmavý, teraz mám Rimmel zmatňujúci, je fajn, ale tak na občasné použitie, čo mu musím uznať je jeho pomerne vysoké krytie. Inak nie som veľmi zástanca BB krémov, zvyčajne sú strašne mastné na moju pleť, nič nekryjú a nič nevydržia, do pracovného prostredia to určite nie je to pravé.

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥