sobota 6. decembra 2014

Gift guide - Christmas ´14


Ako aj minulý rok, aj teraz som si pre vás pripravila gift guide. Možností, čo podarovať svojim blízkym je nekonečno. Ak by vás zaujímali nejaké DIY nápady na darčeky, tak dajte vedieť do komentárov. Ja som vždy hrozne nadšená aj z balenia a vlastne všetkého čo súvisí s darčekmi. Tento guide je samozrejme len inšpirácia, môžete povymýšľať úžasné darčeky a (moje obľúbené) gift boxy. Toľko možností! Ale teraz už by sa patrilo začať.

Klasické darčeky, ktoré neurazia ani nenadchnú bývajú často ako záchranné lano. Takýchto darčekov som vám niekoľko vybrala. Začala by som čokoládou a iným jedlom. V poslednej dobe ma zaujala značka Tesco finest, ktorá má veľmi pekné a obaly a dobré ceny. Okrem čokolád som si zamilovala aj čaje a musli. Ďalším takým klasickým a last-minute darčekom je kozmetický set. Na obrázok som vám vybrala jeden od Dove, ktorý obsahuje a roztomilú taštičku. Keď už hovoríme o tej kozmetike, hneď vedľa Dove setu sa nachádza aj pena do kúpeľa (Manufaktura). Prečo ho ale spomínam je, že si môžete vytvoriť vlastný set, napríklad s touto voňavou penou. Bude to krásne osobité a pridať môžete aj ďalšiu kozmetiku. 

Pri kozmetike chvíľku zostaneme. Človeka už musíte trošku lepšie poznať, aby ste mu vybrali niečo, čo sa mu naozaj bude páčiť. Konkrétne teda jej. Je jedno či to je babka, mamina alebo kamarátka. U mňa víťazí kolekcia Pure reds od L´Oreal a to ako laky, tak aj rúže. Červená je klasika a ja napríklad viem, že moja mamina má slabosť pre červené laky na nechty. A aby bolo tú kozmetiku kam dávať, hodila by sa aj taštička. Ako príklad by som uviedla samu seba. Kozmetickú taštičku mám v školskej taške, na cestovanie a ešte by sa mi hodila jedna do kabelky. Vidíte? Nikdy ich nie je dosť (trošku preháňam, no dobre). 

Vrátim sa k potešíškaždého darčekom. Jednoduchý (alebo aj menej) šperk nie je vôbec od veci. Snáď každá žena je aspoň trochu straka a čo sa blyští, to nás láka. Pri doplnkoch opäť spomalíme. Čapice, rukavice a šály. Potrebné a zároveň často aj pekné veci, dva v jednom. A doplnok je predsa aj telefón! Takže mu treba nový kabátik, vrámci mojej sobománii mi to nedalo, aby som vám neukázala aj sobí obal na telefón (v týchto chvíľach ľutujem, že nemám iPhone). A aby ste vyzerali naozaj dobre, tak treba aj nejaké pekné oblečenie. Ja osobne mám veľmi rada Divided, kde si vždy nájdem niečo čo sa mi páči a skvelé sú ich hravé vzory a nápisy. 

Elegantne sa presunieme ku knihám. Rada čítam a kniha, ktorú by som chcela prečítať sa vždy nájde. Poznáte aj vy nejakého knihomoľa? Podľa mňa super darček je aj diár. Je to potrebná vec a zíde sa vždy, nech už na plánovanie alebo poznámky. Ďalším last-minute darčekom je napríklad hrnček, tento psíkový je úplne perfektný a snáď nikoho ním neurazíte, dokonca snáď aj potešíte :). Do Yankee Candle som sa zamilovala a nedá mi vám nedoporučiť nejakú ich sviečku/vosk. Ak ale nemáte niekde v okolí predajňu s YC, tak nesmúťte aj inde sa dajú zohnať pekné a voňavé sviečky. Nakoniec CD od obľúbeného interpreta. V aute (povedala by som aj walkmanovi, ale tak kto to ešte má doma :D) sa vám hneď bude lepšie tráviť čas s dobrou hudbou. 

Kde zoženite: čokoláda- Tesco, hrnček- H&M home, rúž a lak- L´Oréal, diár- Kate Spade, sviečka- yankeesviecky.sk, kozmetická taštička, tričko, obal na telefón- H&M, pena do kúpeľa- Manufaktura 

Typy na darčeky pre mužské pohlavie sú klasicky kratšie, ale aj tak dúfam, že vám trošku pomôže.

Začala by som hodinkami. Je v podstate jedno aké vyberiete, ku každému sa hodia iné. Nemyslím si, že by boli knihy u mužov až tak populárne, ale výnimky sa nájdu vždy. Mňa zaujala kniha Moje jedlo od Martina Pyca Rauscha. Je to síce kuchárska kniha, ale zase je tam veľa obrázkov :D. Inak samozrejme knihám ako darčekom fandím! Kozmetický set sa objaví aj tu, len v trochu inej variante. U nás sa väčšinou dostávajú Axe darčekové sety. A keď už sme pri tej kozmetike, prihodím vám ako taký malý typ aj parfém. Playboy Generation je v poslednej dobe dosť známy a tých zopár vôní, ktoré som od Playboy(a) mala ja boli dobré. Ak má váš otec/ktokoľvek rád kávu a čaj, určite sa poteší termo hrnčeku. Keep cup hrnčeky zaručene zaujmú svojím designom. Zoot originál je moja obľúbená značka a tričko, ktoré som vám vybrala ako typ, ma úprimne pobavilo. Ako poslednú som  pre vás vybrala šiltovku, určite poteší nejakých mladších chalanov (veľkých hipsterov).

Kde zoženieta: hrnček a tričko- zoot.cz, hodinky- woodies.cz, šiltovka- wayfarer.cz


Tretia a zároveň posledná je koláž konkrétnych darčekov (no dobre aj u dvoch predchádzajúcich mi to občas ušlo). 

Začnem paletkou theBalm, ktorá je výborná na cesty a obsahuje 4 multifunkčné "výrobky". O TheBalm ste už určite počuli, asi najznámejšia je ich paletka Nude ´tude (vo vodách internetu som videla aj Nude dude :D). Teraz nájdete na ich stránkach aj výhodné vianočné balíčky. 
Ďalší môj typ je nová vôňa Daisy dream by Marc Jacobs. Je to asi jediná Daisy, ktorá mi vonia, ale zvládla by som v Sephore tráviť celé dni ovoniavaním všetkých MJ parfémov. 
Darčeková sada od The body shop je úžasná, už len tým balením. Osobne som sa tam ešte pozrieť nebola, ale určite by som rada.
Kniha H&M a ich spoluprác za posledných 10 rokov poteší snáď každého módného nadšenca a ak máte 900 kč navyše neváhajte. Nie naozaj kniha vyzerá dobre, len mi príde predražená.
V H&M sa ešte chvíľu zdržím. Ak zháňate darček kamarátke, dobrý nápad je rozdvojka na sluchátka v tvare srdiečka. S D. ho máme a je to užitočná vecička. Peračník s psíkmi poteší zasa každého milovníka roztomilých pomôcok do školy. A nakoniec niečo čo ma úplne dostalo a pritom to je obyčajná krabička. Set obalu na telefón a rukavíc. Vyzerá to naozaj dobre. 
Sephora pre mňa tento rok naozaj zahviezdila. V ich vianočnej ponuke nájdete kopec pekných a aj cenovo prívetivých produktov, ktoré zaujmú nie len na pohľad.

Do Vianoc zostáva už len 18 dní, neuveriteľné! Síce som si s typami dala trochu načas, ale snáď vám boli k užitku. :)

18 dní do Vianoc


3 komentáre :

  1. Tipy sú super a krásne obrázky k tomu, mohla si dať aj viac tých konkrétnych linkov, ale veď ja už si popátram aj sama :D super gift guide, veľmi sa ti podaril :) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mam moc rada clanky jako tento, osobne bych si vybrala hned nekolik veci, jako je napriklad kosmetika the Balm nebo daisy vonavka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvela inspirace :) Ja nikdy nevim, co komu dat :D

    www.curyinthecity.blogspot.com
    Fashion&Lifestyle PARIS

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥