štvrtok 10. decembra 2015

Vianoce 2015 [tipy na darčeky]

christmas, gift, and present image

Cítite vo vzduchu vianočnú náladu? Pretože ja áno, vlastne už od septembra sa pripravujem na Vianoce. A tento rok, ako aj minulé dva, som sa rozhodla pripraviť malého darčekového sprievodcu, i keď, musím sa priznať, mala som pochybnosti. Ako môžete vidieť, tak do Blogmas som sa nepustila, ale samozrejme chystám aj ďalšie vianočné články. Stay tuned. Na úvod chcem ešte dodať, že tipov nebude extrémne veľa a sú rozdelené na tri kategórie podľa cien (zlatá, strieborná, bronzová), však uvidíte. :)




1.DIÁR
Ak si neviete úplne rady, aký darček dať mame, sestre alebo vlastne komukoľvek, tak môžete vsadiť na diár. Je to praktický darček, ktorý ale pekným designom dokáže potešiť.
Bronzový: Najlacnejšiu variantu som pre vás vybrala diáre od značky 365, sama som ho na rok 2015 mala a som s ním spokojná. Designy majú pekné a jednoduché a navyše stoja okolo 30 kč, kúpite ich v papiernictve (konkrétne napr.- Praha, Galerie Harfa).
Strieborný: Ako zlatú strednú cestu som pre vás vybrala značku Languo, diáre sú jednoduché a pekné a práve teraz je na eshope a v predajni (Praha- Palladium) akcia, kedy pri kúpi dvoch diárov platíte za jeden 200 kč a to je dobrý dôvod, prečo kúpiť jeden aj pre seba. Ak ste fanúšikom tvrdých obalov, tak sa pozrite aj na diáre Presco.
Zlatý: V zlatej kategórii zahviezdia diáre Filofax, ktoré sú síce pomerne drahé, ale sú kvalitné a vďaka krúžkovej väzbe si môžete každý rok meniť stránky. 
2. PRUDKOCOOL POHÁR
Takzvane Mason jars sa pomaly rozmáhajú aj u nás, tak prečo ním nepotešiť sestru alebo kamarátku? #instagramgoals
Bronzový: Najlacnejší Mason jar zoženiete v Levných knihách za 59 kč, je sklenený, má rôznofarebné vrchnáky a trubičku.
Strieborný: Strednú cestu nájdete na Fluffy Oak, majú bohatý výber sklenených aj plastových MJ a dokonca tam zoženiete aj tie "pravé" americké Ball.
Zlatý: Ako zlatý MJ korunujem srdiečkový z Claire´s, paradoxne, je plastový, má trubičku a pekný srdiečkový vzor.
3. RELAXAČNÉ OMAĽOVÁNKY 
V poslednej dobe sú tieto kreatívne omaľovanky dosť populárne a narazíte na ne na každom rohu, ktoré sú tie naj?
Bronzové: Tieto omaľovanky sú pomerne cenovo dostupné, no najlacnejšie aktuálne zoženiete na Slevomate.
Strieborné: Srieborná stredná cesta vedie do Levných knih, kde som na omaľovanky nedávno narazila, zoženiete ich za 99 kč a majú aj verziu pre seniorov.  
Zlaté: Povedala by som, že omaľovanky od Johanny Basfordovej to celé začali, u nás ich vydáva vydavateľstvo Grada a napríklad na Gorile ich majú v akcii.
4. SVIEČKA
Dobrá sviečka je ultimate vianočný darček (spolu s PSP- ponožky, slipy, papuče), ktorý dokáže potešiť a naďalej tešiť ešte dlhú dobu.
Bronzová: Kam chodíte najčastejšie kupovať sviečky? Správne, do Ikei. Pôvodne som chcela Ikeu úplne obísť, ale potom som tam objavila pekné lacné sviečky a ak kúpite nejakú z tých "obyčajných" vedzte, že ju môžete parádne ozdobiť! Ak by ste predsa len Ikeu radšej vynechali, môžete skočiť aj do F&F Home. 
Strieborná: Pekné sviečky zoženiete aj v H&M Home, ale niektoré sú zbytočne extrémne drahé. Tak či onak, všetko je aj tak len o fotkách na instagram a ako dobre by tam vyzerali táto sviečka!
Zlatá: Aj napriek #instagramgoals by som však radšej investovala do sviečky Yankee Candle, bleskovo vám prevonia celý byt a sú proste skvelé a ak nechcete dávať peniaze za veľkú sviečku, môžete skúsiť vosk do aromalampy. 


1. PLOSKAČKA
Hlavný hrdina mnohých filmov, kedy ju muž vytiahne z vnútornej kapsy saka... Ale nie, pre milovníkov alkoholu je to skvelý darček, aj pre nemilovníkov, nikto nemusí vedieť čo obsahuje.
Bronzová: /
Strieborná: Najlacnejšiu ploskačku ponúka Tiger a stojí 129 kč, na výber máte dva motívy- s fúzikmi a bez. 
Zlatá: Kde však zoženiete prvotriedne ploskačky je Zoot, niekoľko druhov designov, ktoré perfektne sedia na danú osobu. 
2. DROBNÝ DOPLNOK
Bronzový: Ak neviete čo bratovi, tak mu kúpte zopár drobných odznáčikov, ktoré si môže pripnúť na batoh, mojich favoritov nájdete na Zoote.
Strieborný: Pre milovníkov námorníctva, pruhov, leta či kotví som objavila pekný náramok v H&M, určite pozrite.
Zlatý: Ak máte v okolí muža, ktorý nosí často obleky, môžete vsadiť na manžetové gombíky. Čím kreatívnejší budete, tým lepšie! A kde inde hľadať originálne veci ako na Sashe alebo Fler?
3. PRÍVESOK NA KĽÚČE 
Je to taká malá blbosť, ale verte tomu, že to môže byť vtipný darček, stačí správne vybrať. 
Bronzový: Ako bronzovú variantu by som vám poradila DIY prívesok na kľúče, pretože taký bude najviac odrážať osobnosť obdarovaného a navyše vás bude stáť najmenej. Stačí, ak si zadáte do Google "diy keychain" a máte o inšpiráciu postarané.
Strieborný: Kto by nemal rád známu žltú rodinku? Na internete zoženiete kľúčenky aj s nimi, či už ide o Barta alebo Homera.
Zlatý: Lego má v ponuke okrem klasického, no, lega aj skvelé prívesky na kľúče s rôznymi akčnými hrdinami.
4. PSP
Akokoľvek som sa chcela tejto kategórii vyhnúť, tak to nešlo, ale nebojte nenechám vás len pri ponožkách, slipoch a papučiach!
Bronzové: /
Strieborné: V H&M majú dobrú ponuku všetkých klasických mäkkých darčekov, čapice, šály, ponožky...
Zlaté: No ak vám H&M nestačí, môžete skúsiť Happy Socks a povzniesť mäkké darčeky na vyššiu úroveň.

Dúfam, že sa vám článok páčil a pomohol. :)






1 komentár :

  1. Sice už mám letos nakoupeno, ale třeba příští rok se bude hodit! :)

    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥