nedeľa 4. decembra 2016

Zelené Vianoce { Lifestyle }


Je dôležité nestarať sa len o seba, ale aj o našu planétu a to nie len na Vianoce alebo jeden deň v roku. Predsa len sme tu hostia a pozrite sa, čo sa okolo deje, tak sa návšteva nechová. Preto som sa rozhodla vám v dnešnom článku ukázať ako na zelené Vianoce!

Mikulášska nádielka
Deti aj dospelí dostávajú od Mikuláša čokolády, problém ale je, že vo väčšine týchto dobrôt je palmový olej. Ak ste nepostrehli, v poslednom roku sa tento problém dosť riešil, horeli dažďové pralesy, umierali orangutani... Je to jednoducho problém a myslím, že by sme ho nemali ignorovať. Pripravila som pre vás zoznam niekoľkých značiek a výrobkov, ktoré sú dostupné bežne v obchodoch a neobsahujú palmový olej.
 

Alnatura - DM, Globus
Ikea 
J.D.Gross - Lidl
Ritter Sport
Schogetten
Bounty
Bebe
Emco Mysli ovsené sušienky (bez čokoládovej polevy, hľadajte nápis bez palmového oleje)
Goody Musli srdiečka



Kozmetika
Ak vaši rodinný príslušníci nevedia, čo vám dať na Vianoce, väčšinou siahnu po balíčku kozmetiky. Tu je ale problém s tým, že bude dosť pravdepodobne testovaná na zvieratách. Tak im povedzte, že nemáte záujem, aby kvôli vášmu vianočnému darčeku trpeli nevinné zvieratká.

The Body Shop
Manufaktura
Balea
Marks & Spencer
Balea + Alverde (o Balee sa hovorí, že netestuje, ale je to veľmi sporné, Alverde má vegan certifikát, takže môže aj nemusí testovať)

Viac na ekovanoce.cz



Balenie darčekov
Toľko baliaceho papiera sa na Vianoce vyhodí... Prečo vlastne vyhadzovať peniaze za baliaci papier? Darčeky môžete baliť aj do novín a časopisov, ktoré už máte nejaký čas doma. Odporučila by som aj plátené vrecúško, ktoré určite nájde ešte nejaké využitie. A môžete nejaký materiál aj zrecyklovať - staré tričko, rolička od toaletného papiera... Možností je naozaj veľa. Ak sa ale rozhodnete na balenie darčekov použiť baliaci papier, tak ho potom prosím vyhoďte do kontajnera určeného na recykláciu papiera (modrý).


Snažíte sa zrieknuť čokolády s palmovým olejom? Zaujíma vás, či je kozmetika ktorú používate testovaná na zvieratách?

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

♥ Ďakujem za váš komentár ♥