piatok 6. januára 2017

6 vecí, ktoré ma v roku 2016 urobili šťastnou


Tento článok má pravdepodobne najdlhší názov v histórii môjho blogu. Ahoj. Šťastný N/nový rok. Som späť. Internet ešte stále preteká novoročnými témami a tak som si povedala, že jedným článkom prispejem aj ja. Rok 2016 bol podľa sociálnych sietí pre väčšinu ľudí zlý, pre mňa bol priemerný. Mal svoje slabé chvíľky, ale aj veľa svetlých a práve o tých chcem dnes hovoriť. Vybrala som 6 vecí, ktoré ma v roku 2016 urobili šťastnou. Osobne si myslím, že nejde byť neustále šťastný, pocit šťastia tvoria drobnosti, ktoré nám vyčarujú úsmev na tvári vo chvíli keď to potrebujeme.

Môže sa to zdať akokoľvek klišé, ale v deň mojich narodenín som bola naozaj veľmi šťastná. Vyrastala som pri mamine, ktorá svoje narodeniny z duše neznáša a do istej miery som túto jej vlastnosť zdedila aj ja. Vždy som mala pocit, že si na mňa nikto nespomenie a sprevádzali ma dosť pochmúrne myšlienky. Ale moje sladké šestnástiny boli iné. Mám totiž kamarátky, ktoré si na mňa spomenuli a záleží im na mne a toto uvedomenie ma zahrialo pri srdci. Po ceste domov som si urobila radosť kávou v Starbucks, kde som následne asi dve hodiny sedela a čítala a doma som pripravila malú oslavu. Ako hovorím, šťastie tvoria maličkosti

Sněhová královna
O tom som tiež už raz písala. S maminou sme boli v opere na balete Sněhová královna, nádherné predstavenie s nádhernými kostýmami. Musíme ísť zase, pretože je to neskutočný zážitok!

Marina and The Diamonds
Večer po Sněhovej královne som išla na koncert Mariny, sprevádzala ma D. a dovolím si tvrdiť, že sme si to poriadne užili. Marinu som prvý raz objavila v roku 2012 vďaka pesničke Primadonna, ach tie časy. Potom som na ňu trošku zabudla a znovu ju objavila s novým albumom Froot. A nejakým spôsobom som dokonca zistila, že bude mať v Prahe koncert. Som neskutočne rada, že som išla, pretože by som si to naveky vyčítala. Práve teraz som si púšťala videá z koncertu a mám zasa zimomriavky...

Berlín
V lete sa mi pošťastilo ísť s D. a jej rodičmi do Berlína. Bolo to úžasné! Milujem mestá a baví ma ich preskúmavať. Ku koncu výletu som usúdila, že by mi vôbec nevadilo tam bývať, práve naopak... Nevychytali sme úplne počasie, ale ani to nám nezabránilo skúmať berlínske pamiatky.

Prague Pride
Mala som len dve brigády a jedna bola lepšia ako druhá. Prvá spočívala v rozdávaní letákov v metre a druhá v predávaní vlajok na Prague Pride. Musím podotknúť, že tá druhá bola podstatne lepšia, aj napriek tomu, že bola dvakrát tak dlhá. No pridaná hodnota v podobe dúhového sprievodu prevýšila všetky nevýhody.

Literárna súťaž
Nie, že by som vyhrala alebo tak, ale bola som na raňajkách v kaviarni a uliala sa zo školy. Nie, že by bola moja poviedka dobrá (nebola, nepáči sa mi). To najlepšie ale prišlo až po samotnom autorskom čítaní. Zašla som na hodinu do antikvariátu, do obchodu s baletnými vecami a hlavne som už nemala tak stiahnutý žalúdok a mohla som jesť.

Aký bol Váš rok 2016?

1 komentár :

♥ Ďakujem za váš komentár ♥