nedeľa 9. decembra 2012

Vianočné trhy- Praha


V Prahe sa to pravidelne hemží vianočnými trhmi. Nájdete ich snáď všade, no turisticky najatraktívnejšie sú určite tie v Starom Meste, ktoré sú aj naj navštevované. A ktoré že to sú? No predsa tie na Staromestskom námestí.

Nájdete tam rôznorodé stánky, či už s jedlom, pitím, alebo ozdobami. Prečo všetci tieto trhy milujú môžete vyskúmať z obrázku. Čo mu dominuje? Samozrejme, že vianočný stromček, ktorý sa pravidelne rozsvieti vždy 1.12. Tento rok zdobí námestie 28 metrov vysoký smrk ztepilý

Vianočné trhy na Staromestskom námestí, sú vždy plné ľudí. Väčšina ich navštevuje v podvečer, kedy všetko pomaly zahaľuje tma a strom spolu so stánkami sa začínajú rozsviecať. Cez deň sú trhy pekné tiež, ale postrádajú tú správnu vianočnú atmosféru. 

Na vianočných trhoch si môžete kúpiť pečené gaštany, na ktoré stojí dlhá rada, ale väčšinou stojí za to. Okrem gaštanov trhy ponúkajú aj zemiakové chipsy, vyrobené priamo pred vami, rada na ne je zvyčajne najdlhšia na celom trhu. Plus státia v rade je, že sa sa príjemne zohrejete. Samozrejme nesmie chýbať tradičný český trdelník, ktorý si môžete kúpiť hneď v niekoľkých stánkoch. Ďalej si môžete vychutnať klobásky, alebo prasa. Nesmie chýbať ani dobré pitie- zvarené víno, medovina, alebo čaj. Nakoniec si predsa len môžete kúpiť nejaký ten suvenír, alebo ozdôbku na vianočný stromček. 

Okrem veľkých trhov na Staromestskom námestí môžete zájsť aj na Václavské námestie, či pred snáď akékoľvek nákupné centrum.

Užívajte si príjemnú pred vianočnú náladu a vianočné sviatky. 


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára

♥ Ďakujem za váš komentár ♥