streda 3. augusta 2016

Berlin trip { travel diary }

Brandenburská brána

Jedna z tých lepších vecí, ktoré sa mi tieto prázdniny podarili (okrem zhliadnutia 5 sérií GoT..) bolo, že som sa pozrela do Berlína. Na tento výlet som vyrazila s D. a jej rodičmi, najlepší nápad (fakt) a užívali sme si nemeckého vzduchu po štyri dni. Bývali sme v úžasnom apartmáne (mezonet !!) na krok od Brandenburskej brány, židovského pamätníku a Mall of Berlin (jejjejjej). 

Židovský pamätník

Prvý deň sme sa po ceste na chvíľu zastavili na zámku Moritzburg, kde sa natáčali Tři oříšky pro Popelku, a pokračovali v ceste do Berlína. Keďže sme mali apartmán blízko centru, tak sme rovno vyrazili na prvú turistickú prechádzku. Varujem vás vopred, každý deň sa vám bude Unter den Linten zdať dlhší. Väčšinu pamiatok nájdete ľahko, od Brandenburskej brány pôjdete stále rovno.

Berliner dom

Deň dva. Pozreli sme sa na Topography of Terror, Checkpoint Charlie, Francúzsky dóm a ledva sa schovali pred dažďom. Kúsok (akože tak 100 m) od Checkpoint Charlie je výstava The Wall, ktorá stojí za tých pár eúr, ktoré by ste inak prejedli v mekáči. Potom sme sa vybrali k televíznej veži, ale začalo pršať. Myslím liať. Potopa, búrka, bol to veľmi intenzívny zážitok (dúfam, že to je z mojich slov cítiť). Akonáhle prestalo padať 10 mm za minútu (znie to ako málo, ale môj vnútorný meteorológ potvrdzuje, že je to solídna prietrž mračien), tak sme sa s D. presunuli, s vidinou geniálneho plánu, do Primarku. 


Deň číslo tri sme venovali najmä múru a to East Side Gallery, kúsok je tiež Oberbaumbrücke a dostali sme sa aj do DDR múzea. East Side Gallery je najdlhšia "žijúca" časť Berlínskeho múra, ktorú premenili umelci na, no, galériu. Čo sa DDR múzea týka, musím povedať. že ma sklamalo, ale neodrádzam vás od návštevy, pretože tam bolo veľa zaujímavých informácií. Ku koncu dňa sme sa s D. išli prebehnúť po pár obchodoch a unavené padli v apartmáne na postel.

Topography of Terror

Šťvrtý deň alebo aj posledný deň sme strávili v Mall of Berlin a na ceste domov. Opäť sme si po ceste urobili zastávku, tentoraz v Postupimi v areáli Sanssouci. Zámok a celý jeho areál vám môžem len doporučiť, ale skôr ako celodenný výlet, pretože je to naozaj veľký komplex a cesta od fontány v strede areálu k (hádam) hlavnému zámku je dlhá 2 kilometre (len tam), takže je to poriadna prechádza, och a ozaj, my sme sa aj stratili.

The Wall (strašné GoT momenty)

Francúzsky dóm



Moritzburg






Sanssouci


Dúfam, že sa vám článok a fotky páčili. Mám pripravený ešte jeden berlínsky článok, tak sa môžete tešiť. 

6 komentárov :

  1. Berlín je top, akorát jsem se v neděli vrátila a mám pocit, že potřebuji okamžitě zpět. :D Je to závislost.
    Fotky se ti moc povedly, líbí se mi ta s nově stavěným palácem, ta je vážně pěkná.

    A psala jsem taky pár článků, tak kdybys chtěla, můžeš se mrknout :) Třeba tam najdeš inspiraci na další trip do Berlína, co ještě vidět
    http://kracmarovat.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa mi nechcelo domov, vedela by som si predstaviť v Berlíne žiť (akonáhle by som zlepšila svoju hroznú nemčinu :D). Ďakujem za pochvalu fotiek, ver mi, že sa červenám.
      Určite sa pozriem, dúfam, že mi tá inšpirácia poslúži v čo najbližšej dobe.

      Odstrániť
  2. V Berlíne som ešte nebola alr strašne ma to tam ťahá, to mesto má svoju atmosféru a tie pamiatky :3 mimochodom krásne fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa Berlín naopak nikdy nejako nevábil, ale o tom viac sa mi tam potom páčilo. Máš pravdu, že má mesto úžasnú atmosféru a vrátila som sa nabitá inšpiráciou (uf).

      Odstrániť
  3. Tie fotografie sú nádherné ♥ Ešte som tam nikdy nebola, ale vyzerá to tak ozaj krásne, stojí to za návštevu!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ♥ Berlín naozaj stojí za návštevu.

      Odstrániť

♥ Ďakujem za váš komentár ♥